Haza papier was in 1995 de grootste fabrikant van crêpepapier en zijdepapier in Europa. Een eeuw eerder in 1895 was het als een klein bedrijfje opgericht door A. de Haan die papieren zakken maakte voor winkeliers. Na de tweede wereldoorlog maakte opvolger J. de Haan ook papieren feestartikelen van restanten papier die overbleven van de zakkenproductie. In 1979 nam S.J.W. van Cooth van Celtona B.V. in Cuijk de productie van gekleurde crêpepapieren en crêpepapieren guirlandes over. In diezelfde tijd nam hij ook Haza over, waarvan hij een van de grootste afnemers was.
De machines van Celtona werden overgenomen en ze werden geplaatst in het fabriekspand van de voormalige papierwarenfabriek Klaas Schenk op ’t Kalf. Er konden enige werknemers van de gesloten papierfabriek van Van Gelder Papier in Wormer in dienst genomen worden om de machines voor de productie van crêpepapier te bedienen. In 1980 werd de productie van Haza overgebracht naar het pand aan ’t Kalf. In dat jaar werd Prinses Beatrix de nieuwe koningin. De festiviteiten rond de kroning leidden tot grote orders en uitbreiding van het personeelsbestand van het bedrijf dat verder ging onder de naam Haza-Papier B.V. In 1991 verhuisde Haza met de papiergroothandel Van Cooth naar Wormer.
In 1995 kon Van Cooth de machines van een Oostenrijkse en een Duitse concurrent kopen. Het bedrijf in Wormer werd vergroot en Haza werd de grootste fabrikant in Europa van crêpepapier en zijdepapier. Haza maakte zelf feestartikelen maar ging deze producten in toenemende mate uit China importeren. De handels- en distributiekanalen veranderden en de producten uit China werden steeds beter en bleven goedkoper dan de producten uit de fabriek in Wormer. In 2003 werd de eigen productie van feestartikelen gestaakt. De betekende het verlies van 12 banen. In 2009 moest ook de productie van crêpepapier en zijdepapier worden gestaakt. De machines werden naar China en Polen verkocht. Dit kostte 25 arbeidsplaatsen. Haza ging verder als handelsfirma maar door de aanhoudende economische crisis lukte het niet het bedrijf op de lange duur voort te zetten. Het ging in 2013 failliet. Een klein deel maakte een doorstart als Haza groep in Harderwijk.