Uw bijdrage helpt ons

Stichting De Hollander’s eerste actie is het opzetten van deze website. Deze is bedoeld om betrokken organisaties en personen bij elkaar brengen om de Zaanse papiergeschiedenis een nieuwe impuls te geven. Er is al een grote hoeveelheid kennis over papiernijverheid, maar helaas is deze nogal ‘versnipperd’. Wist u bijvoorbeeld dat er door de jaren heen vroeger in de Zaanstreek 60(!) papiermolens hebben gestaan? Of dat papiermolen De Schoolmeester in Westzaan de laatste nog werkende papiermolen TER WERELD is? Op deze bijzondere nieuwe website worden alle onderdelen van de roemruchte Zaanse Papiernijverheid bij elkaar gebracht.

We willen met deze website graag:
• bekend raken bij een breed publiek;
• kennis vergaren en vooral geen kennis verloren laten gaan;
• een levendige website bouwen en onderhouden;
• ook in ons bijna ‘papierloze’ tijdperk vakkennis behouden.

Daarvoor hebben we, naast 2 stichtingen en papierbedrijven die ons ondersteunen, ook úw hulp nodig. Elk bedrag(je) is meer dan welkom. Bedrijven kunnen als sponsor worden opgenomen.

Vul uw gegevens in en ontvang een betaalverzoek of maak direct over naar:

IBAN: NL76 ABNA 0616 7307 21 t.n.v. Stichting Papiergeschiedenis Zaanstreek
Secretariaat: Lagedijk 80 – 1544 BJ Zaandijk

Uw bijdrage:

    Bijdrage in de vorm van aanvullende informatie

    Wellicht heeft u informatie over de papierverwerkende industrie in de Zaanstreek die u nog niet heeft terug kunnen vinden op deze website. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u de informatie met ons wil delen zodat deze een bijdrage kan leveren tot het completeren van deze website. Klik hier om uw informatie te delen.