Goglio North Europe BV

De Italiaanse multinationale verpakkingsgroep, Goglio S.p.A. opgericht in 1850 in Milaan, nam in het jaar 2000 Bolding Verpakkingen B.V. te Zaandam (Provincialeweg 200) over. Het doel was om in een belangrijke markt aanwezig te zijn en de belangen van het bedrijf in Noord-Europa te vanuit hier te consolideren en uit te breiden. Goglio heeft vestigingen in Italië (hoofdkantoor), Spanje, Frankrijk, Polen, USA, Zuid-Afrika, China en Japan.

Het bedrijf vervaardigt bedrukte flexibele verpakkingen. De specialiteiten zijn o.a. aromadichte, o.a. de bekende staande pakken, en allerlei verpakkingen vervaardigd uit plastics, aluminium, papier, duplex- en triplexlaminaten.
De verpakkingen worden toegepast in de levensmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie.
De op hetzelfde adres is ook gevestigd de werkmaatschappij Fres-co System International BV die zich bezighoudt met de installatie en onderhoud van de door de Italiaanse moedermaatschappij geproduceerde verpakkingsmachines. Het marktgebied omvat de Benelux, Scandinavië, Engeland/Ierland en Duitsland.

Begin 2018 vond een belangrijke uitbreiding plaats met de verbouwing van een bestaande bedrijfshal voor een nieuwe machinelijn. Een oude machinehal werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe en hogere hal om een nieuwe drukpers huisvesting te geven.
Bij Goglio in Zaandam werken ca. 105 personeelsleden.

Bronnen: website Goglio 2021