ADO-Scholtz B.V. verpakkingsmaterialen en papiergroothandel

Papierwarenbedrijf in Krommenie. De basis voor het bedrijf werd gelegd in augustus 1927 toen de grossierderij in handelsdrukwerk van N.G. Kerssens werd ondergebracht in de Algemene Drukkerij Onderneming (ADO), een drukkerij-combinatie van Schouten en Van Diepen uit Assendelft. Tegelijkertijd werd Kerssens opgenomen in de directie. In 1962 splitsten de drukkerijen Schouten en Van Diepen zich af en nam Kerssens de bedrijfsnaam en de voorraden van ADO over.

Na de overname van de Amsterdamse firma Scholtz (decoratieve linten en corsages) werd de naam gewijzigd in ADO-Scholtz, die zich vestigde in een voormalige bakkerij van coöperatie Werkmanskracht aan de Wilhelminastraat te Krommenie en later aan de Noordervaartdijk. Kort daarop werd het Alkmaarse cartonnagebedrijf Succes in het bedrijf opgenomen.

Het bedrijf behoorde tot de vijf grootste leveranciers op verpakkingsgebied van het land en verkocht ruim 7.000 artikelen, waaronder verpakkingen en decoratiematerialen, die de klant zelf moest verwerken. Daarnaast had het een industriële verpakkingstak (1991).

Bij ADO-Scholtz waren in 1991 30 personen in dienst.

Volgens de Staatscourant van 6 februari 2012 is A.D.O. SCHOLTZ B.V. PLASTIC PACKING failliet verklaard op 15-11-2007.

Bron: ZaanWiki